Terug
Veel gestelde vragen

Vraag: Waar let ik op als ik IDC aanbieders met elkaar vergelijk?
Antwoord:
De prijzen van de IDC's verschillen weinig van elkaar. Waar liggen de verschillen dan? Je kunt op een aantal vlakken de verschillen langs elkaar zetten.
Voorbereiding:Hoe is de assistentie tijdens de voorbereiding. Biedt men E-learning aan, word je geassisteerd in je voorbereiding door proefexamens, oefenvragen, heb je video's tot je beschikking van skills, kun je oefenen voor je theorie examen, kun je via een website of oefen programma je kennis van de Padi standards trainen?
Faciliteiten: Heb je een zwembad van 1m60 of een bad van 4m20? Heb je les in het zwembad in de middag of om 07.30 's ochtends. Is de lunch geregeld of moet je naar de snackbar. Kan ik mijn duikmateriaal in het zwembad achterlaten of moet ik slepen van hot naar her? Kun je gratis parkeren voor de deur of moet je 20 minuten lopen. Slaap je in hotel tegenover het duikcentrum of moet je 25km rijden naar je verblijf in een paardenstal.
Inhoud cursus:  Heb je zwembadlessen van 1,5 uur of van 3 uur. Eindigen je lessen tot 22.00 's avonds of tot 17.00 's middags. Word de cursus enkel in week formaat aangeboden, of bestaat er een fleibel weekeind programma?
Resultaat: Gemeten over de afgelopen drie jaar hoeveel kandidaten haalden het niet de eerste keer en moesten een herexamen doen?

Kijk even naar de 15 redenen om bij Goprodiving je IDC te volgen

Vraag: Hoe zit het met slagingsgarantie die anderen aanbieden en geeft Gopro Diving die ook?
Antwoord:
Wij vinden de slagingsgarantie een wassen neus en bieden het ook niet aan. De beste garantie die we je kunnen bieden is een kwalitatief hoogstaande cursus. Bedenk dat de geboden garanties geen onvoorwaardelijke slagingsgaranties zijn. De meeste IDC aanbieders verlangen dat je tijdens de IDC bovengemiddeld presteert, direct boven de minimale scores scoort anders is de garantie niet geldig. Sommige laten je er ook extra voor betalen of maken de cursus twee dagen langer dan noodzakelijk. De Course Director in kwestie die de garantie verleent, is ook de persoon die je beoordeelt. Hij kan je dusdanig scoren dat je niet voldoet aan de voorwaarden waardoor de garantie uiteindelijk niet van toepassing is.

Vraag: Hoe ziet een gemiddelde IDC dag er uit?
Antwoord: Tijdens de IDC doen we vanalles. Normaal starten we met een aantal presentaties verzorgd door je Course Director. Door de unieke intensieve voorbereiding via onze website, zijn de presentaties snel en boeiend. We werken in groepjes dmv workshops diverse probleemstellingen uit. Aan het einde van de ochtend zijn de IDC kandidaten aan zet met hun voorbereide theorie presentatie. Na afloop daarvan gaan we lunchen. Dat doen we aan de bar in het theorie lokaal. Boterhammetje, tosti, gebakken eitje, appeltje waar je maar zin in hebt. Het is een zware cursus, dus we moeten goed eten. Na de lunch houdt je Course Director meestal nog een korte presentatie en gaan we naar het zwembad. Aandacht bewaren direct na de lunch is vaak moeilijk vandaar dat het ideaal is om dan in het water te plonzen. We maken gebruik van een ons eigen trainingcentrum in zwembad Eikenburg in Eindhoven. Dit trainingcentrum is een perfecte locatie om je optimaal voor te bereiden op je examen. Na afloop van de zwembadles is het 17.00 en zijn we klaar voor een biertje of een ander drankje.

Vraag: Hoe bereid ik me voor op een IDC en hoeveel tijd ben ik er mee kwijt?
Antwoord:
Moeilijke vraag omdat het antwoord sterk afhangt van je basiskennis die je in je Divemastercursus zou moeten hebben gehad. Is die helemaal top, dan kun je je beperken tot de nieuwe onderwerpen uit de IDC, is het lang geleden dat je je Fysica en Fysiologie les deed, dan kost het zeker meer tijd. Gelukkig bieden we je vollop assistentie door middel van onze E-learning faciliteiten. We hebben een 10-stappen plan ontwikkeld om effectief voor te bereiden. Zodoende pak je de voorbereiding in de juiste volgorde aan, en beperk je je tot de belangrijkste zaken. Onze website speelt daarbij een belangrijke rol. We hebben downloads beschikbaar van samenvattingen van de Divemaster theorie, je kunt oefenvragen maken via onze website over deze theorie, je kunt proefexamens maken over de duiktheorie, je kunt al je verplichte huiswerk van de IDC maken, je kunt videos bekijken van alle belangrijke skills, kortom er is een zee aan assistentie waardoor het gemakkelijker voor je wordt. Ons advies is om minstens een maand uit te trekken voor de voorbereiding en dan af en toe een avond er serieus voor gaan zitten, dan komt het helemaal goed. Kom je er niet uit, dan kun je altijd PRE IDC voorbereidingsdagen boeken. Zo'n lesdag kost 125 euro en dan krijg je gericht les in de onderwerpen waar je behoefte aan hebt.

Vraag: Als IDC kandidaten op het examen zakken, waar zakken ze dan meestal op?
Antwoord:
Het is vervelend maar waar. De meeste deelnemers die op een IE niet helemaal succesvol waren, haalden de eindstreep niet bij gebrek aan kennis van de divemaster theorie. Problemen met Fysica, Fysiologie, kennis van de RDP en de E-RDP ML veroorzaakten een herexamen. Dat is balen en drukt de stemming enorm tijdens de IE, dat kun je begrijpen. Het jammere is dat het dan toch aan de voorbereiding ligt. Daarom bieden wij honderden oefenvragen en proefexamens online om je kennis te testen van te voren. Houd er rekening mee dat het ophalen van de Divemaster theorie GEEN onderdeel van de IDC is en dat je deze beheerst alvorens naar de IDC te komen. Ook een gebrekkige kennis van de Padi standards is regelmatig een reden waarom mensen zakken. Daarom bieden we online maar liefst 155 oefenvragen aan die je compleet doorzagen over je kennis van de Padi standards zodat de kans het kleinste is dat dit voor jou op het examen een breekpunt wordt.


Vraag: Wat raad je aan te doen na het behalen van je Padi instructeurs diploma?
Antwoord:
Ga direct specialties op instructor nivo halen. Dit zijn korte cursussen waarvan je er zo vijf in een weekeinde haalt. Het geven van specialties biedt je als instructeur talloze voordelen. Je geeft les in je interesse gebieden. Je geeft les aan duikers die vaak hun materiaal al hebben, scheelt je een hoop logistiek. Het zijn korte cursussen waardoor de leercurve erg stijl is. Het biedt afwisseling voor jezelf en je cursist. Het maakt je een interessantere werknemer voor de duikindustrie. Je horizon verbreed je door het volgen van vervolgopleidingen en daarmee laat je tevens zien dat je professioneel met je vak bezig bent: je wilt alles weten!