Gastenboek Terug

Log in om een bericht te kunnen toevoegen.


116 berichten op 12 pagina(s)
[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]
Door Bert van Daal op 12/03/12 08:19:37

De laatste IDC van 2012 bij GoPro begon op 9 november. Een 8 dagen durende intensieve opleiding waarbij je alle kneepjes van het vak werden bijgebracht. Deze IDC startte eigenlijk al geruime tijd van te voren. Door gebruik te maken van Bill's geweldige on-line leersysteem werd je theoretische kennis op hoog niveau gebracht. De standards kon je op een gegeven moment zelfs dromen, de IDC moest toen nog beginnen!

Tijdens de IDC kwamen de te volgen presentaties uitvoerig aan bod en werden deze waar nodig verduidelijkt door praktijkgerichte voorbeelden. Daarnaast werd voornamelijk de nadruk gelegd op de praktijk; de theoriepresentaties, de demonstratievaardigheden, de zwembadinstructies en de buitenwaterinstructies passeerden veelvuldig de revue. Hier was voldoende tijd voor dankzij onze on-line voorbereidingen vooraf. We hadden elke dag het zwembad minimaal 2 á 3uur tot onze beschikking om ons tot in de puntjes voor te bereiden op het IE! Het was zelfs mogelijk heel vroeg in de ochtend of laat op de avond nog even extra te gaan oefenen als je hier behoefte aan had.

Ook in het buitenwater hebben we veelvuldig geoefend en ons de "tips van Bill" in de oren geknoopt. Hier werden ondanks het relatief koude water en dankzij het enthousiasme van Bill de puntjes op de i gezet.

Het IE bleek dankzij deze geweldige voorbereiding een makkie, alle onderdelen waren reeds uitvoerig geoefend waardoor je niet voor verassingen kwam te staan. Bill was uiteraard tijdens de IE aanwezig om ons moreel bij te staan en waar gewenst nog even mee te denken.

Dit alles maakt het dat ik met een heel positief gevoel kan terugkijken op deze IDC. Het was een zware week, Bill's eisen waren hoog maar daar stond tegenover dat zijn persoonlijke inzet ook onuitputtelijk was. We konden zo'n beetje dag en nacht voor vragen en ideeën bij hem terecht. Dit alles zorgde ervoor dat ook de groep vol enthousiasme bezig was, elkaar hielp waar nodig en last but not least, we met zijn allen geweldige resultaten op het IE behaalden.

Bill, Wendy en Taco-Jan hartelijk dank, maar ook zeker Siemen, m'n slaapmaatje in de "Gulden Snorkel", Robin, Ingeborg, Eline en Tineke bedankt voor deze leuke, leerzame en niet te vergeten ook vaak lachwekkende momenten tijdens onze IDC!!!


Door Robin van Zanten op 11/28/12 19:01:41

Op 08-11-2012 begonnen met de EFRi opleiding en aansluitend 9 dagen bezig geweest met de IDC. Het waren lange en soms zware dagen, maar ook leuke en gezellige dagen ! Door het online-leersysteem kun je jezelf optimaal voorbereiden in je eigen tempo. Echt ideaal !! Tijdens de opleiding hebben we goeie lessen gehad en hebben we veel tips en trucs geleerd. Bill stond altijd voor ons klaar en niets was teveel gevraagd. Na de IDC was het IE dan inderdaad ook een leuk en logisch gevolg. Iedereen had een top weekend en slaagde met prachtige resultaten !

Mocht je nog twijfelen kies dan voor de professionele begeleiding van Safe Diving en je weet zeker dat je een hele goeie opleiding geniet !

Bill, Wendy en Taco-Jan bedankt voor alle hulp en goede adviezen !!


Door Robin vBvdG op 11/27/12 12:26:11
Afgelopen zondag de Diep Duik Specialty instructor opleiding gedaan o.l.v. CD Bill Megens: erg leerzaam en zeker de moeite waard om een dergelijke training bij een CD te volgen omdat je het nu in de praktijk benaderd (1 instructeur met 1 gesimuleerde cursist) en je echt wordt voorbereid om dit als instructor te doen. Veel tips die je echt niet uit de Instructor manual haalt.
Met deze opleiding heb ik mijn Specialty weekend afgesloten (vorige maand al Nacht/Navigatie en Emergency Oxygen Provider). Ik kijk uit naar de volgende specialty instructors die ik nog ga doen (bijv. stroming, droogpak, wrak).
!! Aanrader !!

Door Patrick op 11/26/12 21:11:19

Leuk én leerzaam :-)

Ervaren als een ideale combinatie; een druk maar leerzaam en vooral leuk MSDT weekend mogen beleven.

Vijf specialty instructeurs trainingen gevolgd met 5 en 6 leuke mede instructeurs :-) De trainingen zijn naar mijn mening vooral aan te raden door de praktische benadering en zeer handige tips die veelal niet uit de standaard documentatie komen.

Tot ziens !


Door Eline op 11/23/12 13:34:23

Pro met GoPro

Bij het maken van de keus van de locatie waar ik mijn IDC zou volgen, heb ik diverse criteria mee laten wegen. Natuurlijk waren prijs en ervaring van de Course Director onderdeel van de afweging, maar het verschil werd gemaakt door het on-linesysteem en de examenlocatie.

Het on-line leersysteem gaf mij de mogelijkheid te studeren op de momenten en de plaatsen (ook in het buitenland!) dat het mij uitkwam. Samen met de digitale feedback van Bill kon ik zo optimaal voorbereid aan de start verschijnen.

Daarnaast geeft GoPro de IDC in Eindhoven en Eindhoven is ook een van de twee locaties in Nederland waar het examen wordt afgenomen. Hierdoor heb ik me uitstekend op het examen kunnen voorbereiden in het zwembad en op de buitenwaterlocatie waar het examen ook werd afgenomen. Het examen zelf voelde daardoor meer als een extra oefendag op 'eigen terrein' dan op een examen. Dit voordeel ten opzichte van de andere examenkandidaten heeft zeker bijgedragen aan de zeer hoge examenscore van mij en mijn mede GoPro IDC-kandidaten.

Met deze twee unieke elementen heb je voor je start van de IDC al een behoorlijke voorsprong en ben je in staat je nog beter te focussen op het worden van van een goede instructeur. Bill, Wendy en Taco-Jan: Bedankt!


Door Siemen op 11/19/12 19:42:42
PADI instructeur

Het waren 11 zware dagen maar gelukkig hadden we Bill die ons er feilloos doorheen loodste en het examen liet lijken alsof het niks was. Ik raad het ten zeerste aan om de IDC hier te volgen, gezien de verschillen op de IE met andere groepen. De sfeer zat er goed in met de groep en Bill heeft er echt zijn best voor gedaan om iedereen te laten slagen, wat ook echt gelukt is! Nogmaals bedankt Bill voor de moeite die je er in hebt gestopt om mij zo snel van Advanced Open Water naar Instructeur te brengen. 

Mocht je de IDC willen doen, dan raadt ik je Bill aan als Course Director!

Bill, bedankt!

Door Tineke op 11/19/12 16:32:11

Yeah; sinds gisteren Padi-Instructeur!

De afgelopen 11 dagen EFRI/ IDC en het  IE gedaan. Het was een zeer intensieve tijd, waarbij we super veel geleerd hebben. Dankzij de online studie mogelijkheden ( die volgens mij op deze wijze uniek zijn in NL) kwamen we goed beslagen ten ijs en hebben we gedurende de hele IDC vooral aandacht besteed aan lessen/ theoriepresentaties, de diverse cursussen,  skills, workshops over allerlij thema's etc. Bill is een zeer bevlogen course director en een buitengewoon kundige leraar.We hebben lange dagen gemaakt, bijna dagelijks zo'n 11 a 12 uur, maar het resultaat mag er zijn. Alle 6 geslaagd  met ontzettend goede scores. Ik heb echt heel veel geleerd en kon tijdens de IE het verschil zien met andere kandidaten ; zowel in skill's, als de presentaties. Uiteindelijk bleek het IE erg mee te vallen omdat we zo goed voorbereid  waren.

Kortom; wil je je IDC gaan doen dan kan ik Bill als CD van harte aanbevelen.


Door Anton Jansen op 10/08/12 06:05:27

Hi Bill,

Bedankt voor een super MSTD-weekend!

Het was zeer ontspannen en heel leerzaam en inspirerend. Met name van de 'Deep Diver Specialty Instructor' word je zelfs als instructeur nog een betere duiker.

Kortom, een aanrader voor elke OWSI.

Nogmaals bedankt voor een topweekend!

Anton Jansen


Door frank verbeek op 09/07/12 22:11:26

Hi ook ik zat in de IDC van eind augustus van Goprodiving. Net als Nanne heb ik het ervaren als twee top weken waarin ik veel geleerd heb maar ook zeker heel veel lol heb gehad. 


Op de eerste dag van de IDC vertelde Bill het programma van de IDC en sloot af met de legendarische woorden: “De IE is slechts een formaliteit”. Na afloop kan ik zeggen dat dit ik dit ook echt zo heb ervaren.


Waarschijnlijk als je dit gastenboek aan het lezen bent heb je al wat rondgesnuffeld op internet en ontdekt dat er tientallen duikscholen de IDC course aanbieden, wat maakt de IDC van Goprodiving nou de beste IDC van allemaal ??


  • Goprodiving heeft een eigen E-learning omgeving ontwikkeld. In de weken voor de IDC kan je hier in je eigen tempo je Divemaster theorie opfrissen of bijspijkeren. Op het moment dat de IDC begint hoeft hier dus helemaal geen tijd meer aan besteed te worden. Daarnaast bekijk je een tiental online presentaties die onderdeel zijn van het IDC programma en hierover beantwoord je een aantal vragen. Alles bij elkaar win je op deze manier van voorbereiden echt wel 3 dagen. Dit is natuurlijk pure winst en die tijd die je hiermee wint word tijdens de IDC besteed aan het perfectioneren van je Skills, je presentaties en je algemene kennis.


  • Goprodiving heeft misschien wel het mooiste theorie lokaal van Nederland, direct aan het zwembad, en met alle benodigde faciliteiten. Doordat je direct bij het zwembad zit kan je hier ook super veel tijd doorbrengen. Tijdens de IE sprak ik iemand van een andere IDC die had 4 uur in het zwembad doorgebracht. Wij 5 complete middagen !!!!


  • Bill en Wendy zijn echte praktijkmensen, met twee duikscholen en twee winkels en een internet shop kennen ze het klappen van de zweep, de kennis die ze hebben delen ze met je met praktijkvoorbeelden, hierdoor word de stof levendiger en blijft het veel makkelijker hangen.


  • De gulden snorkel is het pension van Goprodiving, op drie minuten rijden van de theorielocatie ! ideaal en van alle gemakken voorzien: internet, keuken, fijne bedden. Bovendien is er alles aanwezig om je theoriepresentaties voor te bereiden, whiteboards, tafels, projector noem maar op.


  • Goprodiving is continu bezig om de IDC beter/leuker/makkelijker te maken, dit merk je bijvoorbeeld aan speciale presentatie leitjes die ze zelf ontwikkelen. Tijdens je IE krijg je de opdracht een theoriepresentatie te geven. Je hebt hier ruim de tijd voor. Tijdens de IE zie je dan mensen volledig in de vlekken schieten en daar uren mee bezig zijn, met de systemen van Goprodiving ben je binnen enkele minuten hiermee klaar en scoor je ruim boven het gemiddelde. Dit is niet alleen tijdens je IE relaxed maar natuurlijk ook veel meer op de praktijk van toepassing waar je ook geen uren de tijd hebt om een bepaald theorie onderwerp voor te bereiden als een cursist ergens naar vraagt !


Kortom wil je een leuke IDC hebben super veel leren en tegelijkertijd opgeleid worden tot een instructeur die echt waarde heeft voor de duikindustrie  dan kan je stoppen met zoeken op internet en je inschrijven bij Goprodiving


Bill & Wendy & Nanna bedankt voor de supertijd die ik met jullie heb gehad en ik hoop jullie nog vaak te zien in de toekomst 


Groetjes


Frank VerbeekDoor nanne op 09/02/12 20:03:10

Hoihoi, ik ben Nanne en ik heb eind augustus 2012 mijn IDC gedaan met aansluitend de IE van 1/2 september.       Het was echt fantastisch en superrelaxed! Dankzij een goede voorbereiding via eLearning maak je gelijk vanaf het begin een vliegende start. Want een goed voorbereid begin... maakt dat je een  stressloze IDC hebt en zelfs IE! Je komt nergens voor verrassingen te staan en dat maakte zelfs het examen gewoon leuk! Het is gewoon een feestje van het begin tot het eind. De belofte aan het begin van de IDC dat de IE slechts een formaliteit was, is echt waar! Totale lof (totally love) voor Wendy en Bill!

Ik heb veel geleerd, zelfs de CESA kent nu geen geheimen meer. Met dank aan de kampioen Free Diving! Ik moest wel even het geluid van 'de-stervende-kikker' transponeren naar 'de-kat-tussen-de-deur', toen ging het super! Wel een tip: drink geen cola vlak van te voren :), Het hoogtepunt van De IDC was natuurlijk de verplichte 800m snorkelen, echt waar, alleen al daarom moet je de IDC gaan doen!

Ik heb lekker geslapen in de Vergulden Snorkel, de perfekte oplossing voor als je van ver komt en die zorgt dat je je optimaal kan focussen op je IDC. Ik bofte natuurlijk wel ontzettend met een 'bijna'-niet-snurkende Frank, die net als ik heel gedreven was. Roomie, buddy, mede-minirijder, kok, dm en instructor. Kortom: het was helemaal top! Ik heb nog buikpijn van het lachen tijdens zijn voorbereiding van het 'lokale duikverhaal' te Scharrendijke met de Safediving 12. Super!!! Dank je, Frank!

Deze IDC bleek dat voor mij het zinnetje 'je moet eerst vliegen voor je vleugels krijgt' van toepassing is: geef mij het (zelf)vertrouwen dat ik het kan, en ik kan het ook én goed! Dankjewel, Bill!!!

Ik wens echt iedereen een IDC toe zoals de mijne!!!Misschien is tegen die tijd ook de optionele PDF-skill van ProjectAWARE verplicht, daar kom ik dan met alle liefde een demo van geven.  Niet vergeten even aan te vinken bij de opgave van je IDC. Exclusief voor Gopro-kandidaten!

Hele dikke kus voor "onze-derde-man-op-de-kant", de "PADI-bear", Frank, Wendy en Bill. Thanks and....  I'll be back!

Gebruiker
_________________________
Gebruikersnaam
Wachtwoord

  
Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.
Login gegevens vergeten? Klik hier


Planning
Opleidingen
1.
OWSI cursus
2.
GoPro Bootcamp interesselijst
3.
Assistent Instructeur
4.
IJsduik instructor cursus
5.
IDC op maat
ActiviteitenkalenderEnquete
Overweeg je dit jaar je IDC te doen?

Ja
Nee