Gastenboek Terug

Log in om een bericht te kunnen toevoegen.


116 berichten op 12 pagina(s)
[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]
Door kees melis op 02/11/12 19:20:33

Gopro dagen 2 gevolgd. Zelf heb ik 2010 IDC gedaan maar blijf me verbazen dat dit ook weer een leerzame dag was. Er verandert veel en door met Padi-Pro's bij elkaar te komen kunnen we kennis en ervaring uitwisselen. Nu helemaal op de hoogt van EMEA, nieuwe prijslijsten van Padi materiaal, goede workshop en in het zwembad een duidelijke sessie hoe je een CESA bij je cursisten kunt aanleren en bijsturen.

Ik had weer een TOP dag! en raad iedereen aan hier bij te zijn van instructeur tot DM. Leerzaam en gezellig.

Volgende keer een buitensessie?

Ik ben er bij

Gr Kees (265729)


Door Peter Elberse op 02/11/12 19:01:16

Vandaag de 2e editie van de Go Pro Diving Day's bijgewoond. Erg leuk, heel gezellig en nuttig want ondanks dat je de bulletins bijhoudt blijkt er weer van alles veranderd te zijn waar je zo snel niet bij stilstaat. De omvorming naar EMEA en de daarmee gepaard gaande verhuizing b.v. De studentkits die niet alleen van naam zijn veranderd -ze heten nu crewpaks- maar ook anders zijn samengesteld en waarbij je even op moet letten hoe je die prijstechnisch het beste in kunt kopen.

Vervolgens gekeken naar een effectieve en efficiente invulling van module 3 van de OWD, die vanwege de inhoud vaak een beetje onder (tijds-)druk staat. (herkenbaar?)

Afgesloten met een workshop CESA, waarin ik toch weer handige dingetjes heb opgepikt. Erg leuk om de ervaringen van andere instructeurs te horen en daar toch ook weer van te leren. Goed voor je zelfvertrouwen om hier lekker even ruim een uur intensief aan te werken.

Kortom: een aanrader voor iedereen die duikopleidingen verzorgt of dit wil gaan doen.

Bill, bedankt voor de leuke dag en ik kijk al uit naar de volgende editie.

Peter


Door Joery op 02/11/12 18:24:37

Hoihoi,

Vandaag (11/02/2012) hebben we de 2de GoPro bijgewoond. Alweer een super interessante dag! Wat hebben we besproken? Wel,

De vernieuwde prijslijsten van Padi, de nieuwe inhoud bekeken van de vernieuwde Open Water, Advanced Open Water, Rescue en Divemaster kits, ofwel "pack's" zoals ze nu genoemd worden, welke verschillende versies ervan bestaan en wat je keuze-mogelijkheden zijn als (toekomstig) instructeur!

Leuke mini workshops gedaan, tips & tricks gedeeld over time-management van: confined water 3, die hele boterham die we allemaal kennen; in een anderhalf uur deze vlot kunnen afwerken én toch nog ruimte hebben voor fun en plezier! :-)

Nadien de alombekende CESA! Horror of eitje? We kregen een hoop tips om zonder enige moeite de 9mtr in 30sec te overbruggen! Natuurlijk ook de troubleshooting: wat als je (toekomstige) cursisten er moeite mee hebben? Een fijn doe-het -in-stapjes plannetje uitgelegd gekregen! Eitje dus! :-)

Hartelijk dank aan Safediving, mbp Bill Megens, voor deze educatieve dag!

Ik kijk alvast uit naar de volgende GoPro meeting!!

Aanradertje!

Brubbels,

Joery Van Doninck, Padi Specialty Instructor, Mol-België

 


Door Wilfred op 11/21/11 11:57:53
Leuke en leerzame sessie. Waarbij het mij opviel dat met name de nieuwe OWD veel logischer kan. Trigger om met de IDC te starten is er

Door Albert op 11/20/11 20:52:06
Vandaag de go prodag bijgewoond. Boeiende onderwerpen; bijgepraat worden over veranderingen en verbeteringen ( nieuwe DM-opleiding / nieuwe IDC) veranderingen in OW, Rescue ed.  Daarnaast... netwerken, kennis en ervaringen uitwisselen met collega's... en praktisch aan de slag onder leiding van Bill om bijvoorbeeld de zwembadmodules van de open wateropleiding beter / efficiënter te geven. Heel goed geregeld en heel goed bevallen. Een goede invulling om als Padi pro goed bij te blijven !!

Door Henk vd pas op 11/20/11 20:18:31
Vandaag de Gopro dag bezocht in eindhoven en het was een zeer geslaagde dag !
Veel opgestoken en bijgeleerd.
Nog bedankt voor de goede verzorging en een zeer geslaagde dag

Sharkdivers boxtel

Door Peter Elberse op 11/04/11 13:20:58

Hoe gaaf is dat…….?!?

Die kreet is in mijn IDC heel vaak voorbij gekomen.

En ook nu ik inmiddels geslaagd ben en meedraai in de opleidingen, komt die uitdrukking nog vaak op in mijn gedachten.

 

De IDC bij Safe Diving, onder de bezielende leiding van Course Director Bill Megens is dan ook een supergave ervaring. Dat begon wat mij betreft al bij de voorbereiding middels de door Bill ontworpen e-learning module waarbij je helemaal wordt meegenomen in de voorbereiding van de theorie. Nadat ik dat op een serieuze wijze had doorgenomen scoorde ik bij het proefexamen in de IDC gelijk zo goed dat we het daar de rest van de opleiding niet meer over hoefden te hebben.  

 

De rest van de IDC werd dus gewoon maatwerk met het doel mij te vormen tot een efficiënte en effectieve instructeur. Uiteraard had ik daarbij nog wel zo mijn leermomentjes (waaronder een stevig Cesa-trauma) maar volgens de exeminer van Padi was dat kennelijk wel gelukt want ik slaagde vrij gemakkelijk met een lekkere scoreJ 

 

Een week later draaide ik al mee in een OWD cursus en op zondag brevetteerde ik mijn eerste twee open water cursisten. Hoe gaaf is dat………?!?

 

Bill, Niels en Wendy………hartstikke bedankt, het was super en ik kijk er naar uit om nog veel met jullie samen te mogen werken.

 

November 2011,

Peter Elberse


Door Didier op 08/10/11 15:56:26

Na terugkomst van mijn vakantie vond ik in mijn brievenbus 3 mooie witte envoloppen afkomstig van Padi. Ik kon mijn enthousisme bijna niet inhouden en heb ze meteen open gemaakt. En ja hoor daar was mijn instructeurspasje!

Het was een zware stoomcursus, maar dit kwam ook omdat ik  werd opgeleid tot hoe een duikinstructeur hoort te zijn, en niet alleen maar om te slagen voor het examen. Dit bleek ook op dit examen, wat zoals op de site al staat, eigenlijk nog maar een formaliteit was geworden.

Beste Bill, ik heb in jouw cursus ontzettend veel geleerd en voel me er nu echt klaar voor om intructeur te zijn. Ontzettend bedankt voor alles.

Groetjes Didier


Door Cordi Dings op 07/07/11 19:31:59

Het zit erop! Nu 4 dagen na de examens begin ik me dat te beseffen. De rollercoaster is tot stilstand gekomen!

IDC ... wist ik veel wat het inhield! Nou, het is aanpoten! Gelukkig had ik me dankzij het super e-learning systeem van safediving erg goed kunnen voorbereiden op de theorie. Gelukkig, want tijdens de IDC heb je daar echt geen tijd meer voor. Daar heb je immers alle tijd en energie nodig om workshops te volgen en te leren hoe je briefings en presentaties moet houden.

Ook het duikdeel van de IDC...... een openbaring!

Ik dacht dat ik een beetje kon duiken. Nou, inderdaad, ik kon in leven blijven onder water!

Onze Course Director, Bill Megans, heeft middels een "spoedcursus", mij tijdens deze IDC, op het gebied van duiken, meer geleerd dan ik in de afgelopen 6 jaar had gedaan!

Een Course Director met klasse!

Eindresultaat: voor alle onderdelen, theorie en praktijk, de eerste keer geslaagd!!!

Bedankt Bill!

Groetjes Cordi


Door Martien op 05/10/11 17:30:15
De zaak ligt simpel. Afgelopen weekend hebben we alle negen ons PADI-instructeursdiploma behaald. Alle negen zijn we getrained door Bill Megens van Safe Diving. Negen is veel. De helft van de kandidaten van de overige twee PADI Course Directors uit andere delen van het land, waren gezakt.

Bills efficientie, gerichtheid en doeltreffendheid in het opleiden van PADI-instructeurs, naast de intensiviteit van de cursus, is van een klasse waar ik niet eerder van heb vernomen. Daarnaast zijn Bills assistenten bijzonder bekwaam en gericht op prestatie, wat automatisch leidt tot een zekere mate van overkwalificatie. Het afsluitend examen is vervolgens het spreekwoordelijk eitje.

Safe Diving is sterk aan te raden wanneer je van plan bent je IDC te doen.

Groeten! Martien

IDC kandidaat mei 2011

Gebruiker
_________________________
Gebruikersnaam
Wachtwoord

  
Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.
Login gegevens vergeten? Klik hier


Planning
Opleidingen
1.
OWSI cursus
2.
GoPro Bootcamp interesselijst
3.
Assistent Instructeur
4.
IJsduik instructor cursus
5.
IDC op maat
ActiviteitenkalenderEnquete
Overweeg je dit jaar je IDC te doen?

Ja
Nee